July 2024

Vant frem med krav om erstatning fra kommunen

Fem søsken har til sammen blitt tilkjent 10,7 millioner kroner i erstatning fra to kommuner på Sunnmøre. Søsknene ble bistått av advokat Mette Yvonne Larsen og advokat Tonje Lilaas Larsen, begge fra vårt kontor.

Søsknene fortalte om en oppvekst på 50-, 60- og 70-tallet preget av vold, omsorgssvikt og frykt for far. Kommunenes sosialtjeneste grep ikke inn med tiltak som kunne bedre søsknenes omsorgssituasjon, til tross for at de visste at søsknenes omsorgssituasjon var uholdbar.

Saken har versert i rettsapparatet i nærmere seks år. Frostating lagmannsrett avgjorde at kravene ikke var foreldet ved dom 15.03.2022. I 2023 vant de to yngste søsknene frem med sine erstatningskrav i Frostating lagmannsrett, mens de tre eldste ikke fikk medhold i sine krav. Etter anke fra søsknene opphevet Høyesterett lagmannsrettens dom i september 2023, og saken ble behandlet på nytt i Frostating lagmannsrett i mars og april 2024. Mandag avsa froststing lagmannsrett dom, hvor også de tre eldste ble tilkjent millionbeløp i erstatning.

– Det er åtte års arbeid som endeleg har kome i mål. Det er ingen i verda som fortener det meir enn desse, vil eg seie. Endeleg får dei rettferd, seier Mette Yvonne Larsen.